Mellom den 14. og 16. mars ruller Cinema Neuf med filmfestival. De fyller 30 år og i stolt tradisjon sin feiring av 16mm-filmrullen i Lillesalen. De fleste av filmene som blir vist er i svart-hvitt, men noen er i farger. Det blir også stumfilmfremvisning sammen med livemusikk. Det vil bli vist filmer fra en gammel filmfremviser, så samtidig som en blir trukket inn filmens verden vil en også høre den nostalgiske lyden av filmruller som roterer. I god tro til både svarthvitfilmens mystikk og musikkens plastiske form er dette en festival for dem som liker å bli trollbundet, og fascinert av gammel filmkunst og et stilig møte mellom to medieuttrykk.

Stumfilmkonserten er en del av festivalen der spillefilm og livemusikk møtes. Der får band muligheten til å være filmmusikkskapere, og forme den musikken de føler at passer best til stemningen som filmen uttrykker. I år så blir musikken levert av det norske Plateselskapet Hubro, som er 10 års jubilant – det vil da kunne komme uttrykk som spenner seg fra jazz, eksperimentelt og improvisert musikk.

Konferansier på åpningen av festivalen er stortingets yngste representant, Freddy Andre Øvstegård fra kultur- og familiekomitéen.

2019 utgaven av festivalen vil bli en spesiell utgave, der det feires tre jubilanter. Så ikke sitt hjemme bli med på en skikkelig filmfest!

Dagsbillett:
NFK- medlem: 75,-
Ordinær: 100,-
Student: 80,-
Student og NFK- medlem: 55,-

Festivalpass:
NFK- medlem: 175,-
Ordinær: 200,-
Student: 180,-
Student og NFK- medlem: 155,-

Programinformasjon:

Torsdag:
19:00 Stumfilmkonsert: Doktor Caligaris kabinett (1920), musikk fremført av Geir Sundstøl

Fredag-Mellomkrigstiden:
17:00 Håpet (1938)
19:00 Gullalderen (1930)
22:00 Stumfilkonsert: Berlin, en storbysymfoni (1927), musikk fremført av Monkey Plot

Lørdag- Skrekk:
17:00 Frankenstein (1931)
19:00 Night of the living dead (1968)
22:00 Stumfilkonsert: Mannen med filmkameraet (1929), musikk fremført av Kim Myhr og Christian Wallumrød